Yhdistys lahjoitti 1500€ SPR:n katastrofirahastoon Ukrainan konfliktin uhrien auttamiseksi

Malminseudun Yritysyhdistys on lahjoittanut 1500€ Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon Ukrainan konfliktista kärsivien auttamiseksi.

Suomen Punainen Risti myöntää miljoona euroa Ukrainan konfliktista kärsivien ihmisten auttamiseen lahjoittajien avulla. Myönnöllä tuetaan kansainvälisen Punaisen Ristin hätäapuvetoomusta, jonka tarkoituksena on vahvistaa Ukrainan ja lähimaiden Punaisten Ristien valmiutta tarjota humanitaarista apua.

Humanitaarisen avun tarve on valtava. Noin 18 miljoonaa ihmistä kärsii konfliktin vaikutuksista. Ihmiset tarvitsevat epätoivoisesti terveyspalveluita, lääkkeitä, puhdasta vettä ja suojaa.

SPR suuntaa lahjoitusvarat suoraan kansainvälisen Punaisen Ristin avustustoimintaan. Myönnetystä miljoonasta eurosta 450 000 euroa on materiaaliapua, joka lähetetään Suomen Punaisen Ristin varastolta Tampereen Kalkusta. Varastolta on lähdössä majoitustarvikkeita, mm. telttoja, huopia ja patjoja.

Paikan päällä avun vievät perille paikallinen Punainen Risti ja kansainvälinen Punainen Risti. Ne ovat toimineet Ukrainassa ja sen lähialueilla jo pitkään ennen konfliktin kiihtymistä. Vapaaehtoiset sekä kansainväliset ja paikalliset avustustyöntekijät jakavat tarvikkeet Ukrainan naapurimaissa tai maan sisällä avun tarpeen ja turvallisuustilanteen mukaan.

Kuva: Ukrainan Punainen Risti