Maa-aluevuokrat korona-aikana

Hei,

Yhdistys on ollut yhteydessä Helsingin kaupunkiin esittäen vuokrahelpotuksia teollisuustonttien vuokriin.

Ehdottamamme maavuokrista luopuminen edellyttää kaupungin korkeimman johdon päätöksiä, joihin toivomme esittämämme vuokrista luopumisen vaikuttavan positiivisesti.

Saimme kuitenkin kaupungilta viestin, joka saattaa helpottaa akuuttia kassakriisiä:  

Maanvuokralaskutus myöntää lykkäyksiä maanvuokriin näissä perus 3 kk tapauksissa, sähköposti heille on maanvuokralaskutus(at)hel.fi. Yhteydenotosta on hyvä ilmetä kuka vuokralainen on kyseessä ja että maksuaikaa tarvitaan koronan aiheuttamien vaikutusten takia. Maanvuokralaskutus ohjaa tarvittaessa asian minulle, mikäli katsovat, että asia tarvitsee harkintaa esimerkiksi puuttuvien vakuuksien tai korona-aikaa edeltävään aikaan kohdistuvien maksamattomien laskujen tms. vuoksi.

3 kuukauden maksulykkäyksen saa, jos vain aikaisemmat maanvuokrat on maksettu. Maksulykkäys on koroton, eli järjestelmiin merkataan perintäesto. Mikäli tarvitsisi lisää maksuaikaa, tulisi olla uudelleen yhteydessä ennen kuin alkajaisiksi sovittu maksuaika päättyy. Kesäkuussa ehkä tiedämme tilanteestakin ja vaikutusten kestosta enemmän.

Maksuvapautusasiat, eli se, että maanvuokrista luovuttaisiin, edellyttää kaupungin korkeiden johtoryhmien päätöksiä, eli ne eivät ole meidän palvelun päätettävissä. Mikäli sellaisista päätettäisiin, siitä ilmoitettaisiin nettisivuillamme https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/tontit/tontit/tontinvuokralaiselle/

 

Koska ensimmäisen vuokran eräpäivä on 1.4.2020 asia on hoidettava pikaisesti mikäli haluaa nopeaa vaikutusta kassaan.

terveisin

Malminseudun Yritysyhdistys, malmilaisen yrittäjän asialla