Harri Karppisesta Vuoden yrittäjä

Perheyritystä sukupolvenvaihdoksen kautta luotsaava Harri Karppinen valittiin Malminseudun Yritysyhdistyksen Vuoden 2018 yrittäjäksi.

MSY Vuoden yrittäjä Harri Karppinen ja pj Lisbet Sipilä. Kuva Teija Loponen
Puheenjohtaja Lisbet Sipilä luovutti Vuoden yrittäjän tunnustuksen
Harri Karppiselle kukkien kera. Kuva Teija Loponen.

– Tunnustuksen saavan yrityksen ei tarvitse pyörittää miljoonaluokan bisnestä, arvostamme enemmän jatkuvuutta ja alueellista merkityksellisyyttä, totesi valinnan Malminseudun Yritysyhdistyksen vuosikokouksessa paljastanut MSY:n puheenjohtaja Lisbet Sipilä. Tunnustuksen saaneen Harri Karppisen luotsaama Kuntoutus-Karppinen on toiminut Malmilla jo lähemmäs 30 vuotta.

Yrityksen perustanut Hannes Karppinen ehti hoitaa potilaita vuodesta 1964 lähtien, itsenäisenä yrittäjänä vuodesta 1980. Hannes Karppisen jäätyä eläkkeelle toimitusjohtajan pestin otti poika Harri Karppinen ja myös toinen veljeksistä Reijo on yrityksessä mukana. Samoin Reijon poika ja Harrin vaimo työskentelevät osana perheyritystä.

Hannes kiertää yhä pitämässä hyvinvointiluentoja ja on jatkanut kirjojen tekoa muun muassa lääkäri Tapani Kiminkisen kanssa.
– Kansan terveys on yhä vahvasti sydämelläni, kertoi Hannes vuosikokousväelle.

Vuosikokouksen osallistujat sai samalla nauttia itsehoidosta Harrin opastamana. Niska-hartialihakset ovat monilla etenkin päätteen edessä töitä tekevillä jatkuvasti jumissa. Hyvä keino vapauttaa lihaksia on ottaa reippaasti toisella kädellä kainalokuopasta kiinni ja heiluttaa toista kättä vuoroin ylös, alas ja sivulle, jolloin lihakset pääsevät hiljalleen vähän rentoutumaan. Siihen voi yhdistää pään pyörittämistä rauhallisesti vaakatasossa puolelta toiselle. Syvät lihakset on hyvä saada toimintaan mukaan ja lavat irti toisistaan.

Hyviä käytännön vinkkejä saatiin muitakin. Niskan suojaaminen kylmältä on ensiarvoisen tärkeää. Auton ilmastoinnin puhallus osuu helposti niskaan jumiuttaen sen ja samaten kevätviima voi ottaa ikävästi etenkin vähän hikiseen niskaan.

– Ja ehdottoman tärkeää on se, että kun olette käyneet kaverin kanssa lenkillä ja saaneet mukavan pienen hien pintaan, niin siinä ei sitten jäädä enää seisoskelemaan ja juttelemaan hikisenä ulos, vaan painutaan suoraan sisälle lämpimään, opasti Karppinen.

Harri Karppinen kutsuttiin samalla jäseneksi Malminseudun Yritysyhdistyksen hallitukseen.

Teija Loponen